Volvo Trucks met I-Save bewijzen hun effectiviteit

De demowagens van onze Volvo FH Truck met I-Save bewijzen hun effectiviteit. De Volvo FH I-Save beschikt over de meest geavanceerde D13TC-motor die – in combinatie met verbeterde brandstofbesparende functies – het brandstofverbruik aanzienlijk laat dalen zonder dat er ingeperkt wordt op de rijeigenschappen. Hoe zwaarder het werk of het terrein, hoe hoger de besparingen zijn.

De Volvo FH I-Save is voorzien van de meest brandstofefficiënte D13TC-motor voor lange afstanden. Deze motor in combinatie met verbeterde brandstofbesparende functies zorgt voor een aanzienlijke daling van het brandstofverbruik, zonder dat er ingeperkt wordt op de rijeigenschappen. De D13TC-motor produceert tot 300 Nm extra koppel, wat inhoudt dat er minder toeren en brandstof nodig zijn om een constante snelheid aan te houden in het verkeer. De resultaten zijn nog beter als de route over licht golvend terrein gaat.

Hoe zwaarder het werk, hoe groter de besparing zal zijn.

Volvo onderzoeksteam

Tijdens een rit met de Volvo I-Save demowagen kunnen geïnteresseerden de effectiviteit van de truck ervaren. De ritten en het verbruik worden steeds opgenomen in het transportinformatiesysteem Dynafleet waardoor we deze info op de voet kunnen volgen. Bij Volvo Trucks was er o.a. een rit van en naar Frankrijk die een gemiddeld verbruik aantoonde van minder dan 25 liter!

Andere kenmerken van I-Save zijn de nieuwe brandstofefficiënte achterassen en een verbeterd I-See-systeem op basis van kaarten die hellingen verderop in de route analyseert en het rij- en schakelgedrag daarop aanpast. De eerste ritten zijn inmiddels gereden en het Volvo onderzoeksteam ziet dat er veel winst te behalen is met I-Save. De eerste resultaten zijn in ieder geval meer dan veelbelovend.

Meer interessante nieuwtjes voor u

Internationaal transport? Vergeet de verplichte retrofit niet van jouw tachograaf

Met het oog op de recente wijzigingen in het Mobiliteitspakket, willen we je graag herinneren aan de cruciale verandering met betrekking tot de tachograaf voor wie internationaal transport uitvoert.  Conform de nieuwe voorschriften moeten oudere...

Maak kennis met VECTO

Vehicle Energy Consumption Calculation Tool, oftewel VECTO is nu misschien niet een term die je dagelijks hoort. Toch is het een revolutionaire app die een cruciale rol speelt bij het verminderen van de CO2-uitstoot van vrachtwagens. Deze tool stelt...

Even geduld