Volvo Trucks met I-Save bewijzen hun effectiviteit

De demowagens van onze Volvo FH Truck met I-Save bewijzen hun effectiviteit. De Volvo FH I-Save beschikt over de meest geavanceerde D13TC-motor die – in combinatie met verbeterde brandstofbesparende functies – het brandstofverbruik aanzienlijk laat dalen zonder dat er ingeperkt wordt op de rijeigenschappen. Hoe zwaarder het werk of het terrein, hoe hoger de besparingen zijn.

De Volvo FH I-Save is voorzien van de meest brandstofeffici├źnte D13TC-motor voor lange afstanden. Deze motor in combinatie met verbeterde brandstofbesparende functies zorgt voor een aanzienlijke daling van het brandstofverbruik, zonder dat er ingeperkt wordt op de rijeigenschappen. De D13TC-motor produceert tot 300 Nm extra koppel, wat inhoudt dat er minder toeren en brandstof nodig zijn om een constante snelheid aan te houden in het verkeer. De resultaten zijn nog beter als de route over licht golvend terrein gaat.

Hoe zwaarder het werk, hoe groter de besparing zal zijn.

Volvo onderzoeksteam

Tijdens een rit met de Volvo I-Save demowagen kunnen geïnteresseerden de effectiviteit van de truck ervaren. De ritten en het verbruik worden steeds opgenomen in het transportinformatiesysteem Dynafleet waardoor we deze info op de voet kunnen volgen. Bij Volvo Trucks was er o.a. een rit van en naar Frankrijk die een gemiddeld verbruik aantoonde van minder dan 25 liter!

Andere kenmerken van I-Save zijn de nieuwe brandstofeffici├źnte achterassen en een verbeterd I-See-systeem op basis van kaarten die hellingen verderop in de route analyseert en het rij- en schakelgedrag daarop aanpast. De eerste ritten zijn inmiddels gereden en het Volvo onderzoeksteam ziet dat er veel winst te behalen is met I-Save. De eerste resultaten zijn in ieder geval meer dan veelbelovend.

Meer interessante nieuwtjes voor u

Derma Trucks ontvangt een wildcard voor de VPS Competitie 2021

Bij Derma Trucks bouwen we steeds verder aan onze Volvo Penta afdeling waarbij we jou ondersteunen in alles wat betreft Volvo Penta Industries en Marine. Wat je vraag ook is, wij helpen je met heel veel plezier verder. Onlangs werden deze...

Veilig parkeren op de nieuwe truckparking in Zeebrugge nabij A11

In Zeebrugge is er al jaren behoefte aan een ruime parking in het havengebied die niet enkel veilige parkeerplaatsen voorziet voor vrachtwagens, maar ook in bepaalde faciliteiten voorziet. Met de komst van een nieuw complex nabij de A11 wordt...

Even geduld