Volvo Trucks presenteert 2 zware elektrische concepttrucks

1 januari 2020

10 december 2019 gaat de geschiedenisboeken van Volvo Trucks in! Op deze dag werden 2 zware elektrische concepttrucks voor bouwwerkzaamheden en regionale transporten voorgesteld! Een testproject om de behoeften in deze bedrijfstakken en in de maatschappij te analyseren.

Hoe kan de impact op het milieu en klimaat van het zware vrachtverkeer worden verminderd terwijl de vraag naar transport blijft toenemen? Volvo Trucks komt met een geschikte oplossing naar voor – twee Europese elektrische concepttrucks voor bouwwerkzaamheden en regionale transporten staan in voor het verkennen van de toekomst en het demonstreren van de werking van elektrische trucks.

Met dit initiatief willen we bekijken hoeveel interesse er bestaat in de markt van bouwactiviteiten en regionale distributie en in de samenleving op zich.

Zware elektrische trucks kunnen de werkomgeving van chauffeurs en bouwvakkers verbeteren omdat ze een laag geluidsniveau en nul uitlaatemissies produceren tijdens de werkzaamheden. Dit laatste zal een aanzienlijk en positief effect hebben op de luchtkwaliteit in steden met veel bouwprojecten.

Meer interessante nieuwtjes voor u

15 juni 2020

De Volvo FMX blaast dit jaar 10 kaarsjes uit

In april 2010, ondertussen al 10 jaar geleden, introduceerde Volvo Trucks een truck specifiek voor het bouwsegment, de Volvo FMX. Dankzij de vele innovatieve uitwerkingen is deze truck al 10 jaar één van de belangrijkste spelers in de wereld van bouw...

14 mei 2020

Volvo Group en Daimler bundelen de krachten voor productie brandstofcellen

Volvo Group bundelt de krachten met Daimler Truck AG voor de grootschalige productie van brandstofcellen, deze cellen liggen aan de basis voor de uitwerking van waterstoftrucks die beide merken in de toekomst op de markt willen introduceren.  De...

Even geduld