Internationaal transport? Vergeet de verplichte retrofit niet van jouw tachograaf

Met het oog op de recente wijzigingen in het Mobiliteitspakket, willen we je graag herinneren aan de cruciale verandering met betrekking tot de tachograaf voor wie internationaal transport uitvoert. 

Conform de nieuwe voorschriften moeten oudere tachografen vervangen worden door de geavanceerde smart tacho 2, die automatisch GPS-coördinaten registreert bij het overschrijden van landsgrenzen. Deze verplichte retrofit is dus enkel van toepassing op voertuigen die worden ingezet in een andere lidstaat dan de lidstaat van vestiging. Voert jouw bedrijf uitsluitend logistieke activiteiten uit in het binnenland? Dan is de verplichte retrofit niet van toepassing. Hou er wel rekening mee dat deze trucks dan niet langer geschikt zullen zijn om sporadisch naar het buitenland te rijden. 

Uiterlijke Deadlines:

  • Voertuigen ingeschreven vóór 15/06/2019 (analoge of digitale tachograaf) moeten uiterlijk 1 januari 2025 worden uitgerust met de smart tacho 2.
  • Voor voertuigen met een slimme tachograaf van de eerste generatie (ingeschreven vanaf 15/06/2019) is de retrofit vereist tegen 19 augustus 2025.

Maak hier tijdig jouw afspraak in onze werkplaats om de nieuwe tachograaf te installeren.

Meer interessante nieuwtjes voor u

Maak kennis met VECTO

Vehicle Energy Consumption Calculation Tool, oftewel VECTO is nu misschien niet een term die je dagelijks hoort. Toch is het een revolutionaire app die een cruciale rol speelt bij het verminderen van de CO2-uitstoot van vrachtwagens. Deze tool stelt...

Verplichte veiligheidssystemen voor jouw nieuwe truck met de General Safety Regulation (GSR)

Vanaf juli 2024 zal de General Safety Regulation (GSR) in werking treden, een baanbrekende EU-verordening die van toepassing is op alle nieuwe vrachtwagens die in de EU worden verkocht. Deze regelgeving heeft tot doel de veiligheid op de weg te...

Even geduld