LNG en CNG-trucks tot eind 2023 vrijgesteld van Maut in Duitsland

Trucks op LNG en CNG moeten nu tot eind 2023 definitief geen Maut meer betalen voor hun transport op Duitse wegen. De vrijstelling die geldt voor vrachtwagens op LNG en CNG van meer dan 7,5 ton, kan leiden tot een besparing van maar liefst 18,7 eurocent per kilometer.

Deze goedgekeurde regeling omtrent Maut in Duitsland is weliswaar enkel geldig op vrachtwagens met LNG of CNG als brandstof met een gewicht boven de 7,5 ton. Uit het Volvo gamma vallen zowel de Volvo FH LNG als de Volvo FM LNG onder deze vrijstelling.

Het feit dat deze vrijstelling definitief is tot en met eind 2023 is niet alleen goed voor klanten die operationeel zijn in Duitsland, maar ook voor het milieu en de omgeving. Deze maatregel geeft een duwtje in de rug aan bedrijven die willen investeren of al geïnvesteerd hebben in trucks op LNG en CNG.

Concreet zorgen onze Volvo vrachtwagens op LNG voor een forse daling in de CO2-uitstoot. Bij bio-LNG zijn de resultaten nog doeltreffender en is de CO2-uitstoot amper te vinden. LNG-motoren zijn daarnaast een heel stuk stiller dan een standaard motor, zonder in te perken aan de capaciteiten van de truck. Het vermogen van respectievelijk 420 pk bij de Volvo FH LNG en 460 pk bij de Volvo FM LNG blijft dus hetzelfde als van hun dieselvariant.

Wat de investering in LNG nog extra interessant maakt zijn enerzijds de toenames van tankstations in België en in het buitenland maar anderzijds ook de Vlaamse Ecologiepremie Plus en de Waalse subsidieregeling. Hoog tijd om te investeren in je eigen transportkrachten op LNG. Kom even langs bij Derma Trucks en ontdek alle mogelijkheden op maat van jouw onderneming. We helpen je graag verder. Geef ons gerust een belletje via 050 31 18 83 of stuur ons een mail via [email protected].

Meer interessante nieuwtjes voor u

Derma Trucks ontvangt een wildcard voor de VPS Competitie 2021

Bij Derma Trucks bouwen we steeds verder aan onze Volvo Penta afdeling waarbij we jou ondersteunen in alles wat betreft Volvo Penta Industries en Marine. Wat je vraag ook is, wij helpen je met heel veel plezier verder. Onlangs werden deze...

Ontdek alle vernieuwingen bij Derma Trucks

De eerste maand van dit jaar is alweer voorbij. Wij hebben echter niet gewacht tot 2022 om enkele van onze goeie voornemens waar te maken! Daarom delen wij graag enkele vernieuwingen die wij op het einde van afgelopen jaar doorvoerden bij Derma...

Even geduld