LNG en CNG-trucks tot eind 2023 vrijgesteld van Maut in Duitsland

Trucks op LNG en CNG moeten nu tot eind 2023 definitief geen Maut meer betalen voor hun transport op Duitse wegen. De vrijstelling die geldt voor vrachtwagens op LNG en CNG van meer dan 7,5 ton, kan leiden tot een besparing van maar liefst 18,7 eurocent per kilometer.

Deze goedgekeurde regeling omtrent Maut in Duitsland is weliswaar enkel geldig op vrachtwagens met LNG of CNG als brandstof met een gewicht boven de 7,5 ton. Uit het Volvo gamma vallen zowel de Volvo FH LNG als de Volvo FM LNG onder deze vrijstelling.

Het feit dat deze vrijstelling definitief is tot en met eind 2023 is niet alleen goed voor klanten die operationeel zijn in Duitsland, maar ook voor het milieu en de omgeving. Deze maatregel geeft een duwtje in de rug aan bedrijven die willen investeren of al geïnvesteerd hebben in trucks op LNG en CNG.

Concreet zorgen onze Volvo vrachtwagens op LNG voor een forse daling in de CO2-uitstoot. Bij bio-LNG zijn de resultaten nog doeltreffender en is de CO2-uitstoot amper te vinden. LNG-motoren zijn daarnaast een heel stuk stiller dan een standaard motor, zonder in te perken aan de capaciteiten van de truck. Het vermogen van respectievelijk 420 pk bij de Volvo FH LNG en 460 pk bij de Volvo FM LNG blijft dus hetzelfde als van hun dieselvariant.

Wat de investering in LNG nog extra interessant maakt zijn enerzijds de toenames van tankstations in België en in het buitenland maar anderzijds ook de Vlaamse Ecologiepremie Plus en de Waalse subsidieregeling. Hoog tijd om te investeren in je eigen transportkrachten op LNG. Kom even langs bij Derma Trucks en ontdek alle mogelijkheden op maat van jouw onderneming. We helpen je graag verder. Geef ons gerust een belletje via 050 31 18 83 of stuur ons een mail via [email protected].

Meer interessante nieuwtjes voor u

Internationaal transport? Vergeet de verplichte retrofit niet van jouw tachograaf

Met het oog op de recente wijzigingen in het Mobiliteitspakket, willen we je graag herinneren aan de cruciale verandering met betrekking tot de tachograaf voor wie internationaal transport uitvoert.  Conform de nieuwe voorschriften moeten oudere...

Maak kennis met VECTO

Vehicle Energy Consumption Calculation Tool, oftewel VECTO is nu misschien niet een term die je dagelijks hoort. Toch is het een revolutionaire app die een cruciale rol speelt bij het verminderen van de CO2-uitstoot van vrachtwagens. Deze tool stelt...

Even geduld