Volvo Trucks presenteert 2 zware elektrische concepttrucks

10 december 2019 gaat de geschiedenisboeken van Volvo Trucks in! Op deze dag werden 2 zware elektrische concepttrucks voor bouwwerkzaamheden en regionale transporten voorgesteld! Een testproject om de behoeften in deze bedrijfstakken en in de maatschappij te analyseren.

Hoe kan de impact op het milieu en klimaat van het zware vrachtverkeer worden verminderd terwijl de vraag naar transport blijft toenemen? Volvo Trucks komt met een geschikte oplossing naar voor – twee Europese elektrische concepttrucks voor bouwwerkzaamheden en regionale transporten staan in voor het verkennen van de toekomst en het demonstreren van de werking van elektrische trucks.

Met dit initiatief willen we bekijken hoeveel interesse er bestaat in de markt van bouwactiviteiten en regionale distributie en in de samenleving op zich.

Zware elektrische trucks kunnen de werkomgeving van chauffeurs en bouwvakkers verbeteren omdat ze een laag geluidsniveau en nul uitlaatemissies produceren tijdens de werkzaamheden. Dit laatste zal een aanzienlijk en positief effect hebben op de luchtkwaliteit in steden met veel bouwprojecten.

Meer interessante nieuwtjes voor u

Internationaal transport? Vergeet de verplichte retrofit niet van jouw tachograaf

Met het oog op de recente wijzigingen in het Mobiliteitspakket, willen we je graag herinneren aan de cruciale verandering met betrekking tot de tachograaf voor wie internationaal transport uitvoert.  Conform de nieuwe voorschriften moeten oudere...

Maak kennis met VECTO

Vehicle Energy Consumption Calculation Tool, oftewel VECTO is nu misschien niet een term die je dagelijks hoort. Toch is het een revolutionaire app die een cruciale rol speelt bij het verminderen van de CO2-uitstoot van vrachtwagens. Deze tool stelt...

Even geduld