Never stop moving forward!

Dit geldt ook voor Volvo Trucks. Zo sloten we onlangs duurzame partnerschappen met enkele internationale spelers, waaronder Lannutti Group, Griteka Logistics en DHL Freight. Vanaf heden zullen ook zij samenwerken met Volvo Trucks.

Graag hadden wij even uitgelicht wie deze partners nu zijn en hoe Volvo Trucks een duurzame bijdrage kan leveren binnen de werking van desbetreffende bedrijven.

DHL Freight gaat voor een fossielvrije benadering

DHL Freight is partner van logistieke professionals die gebruikmaken van weg- en spoortransport om hun pallets of gemengde vracht te vervoeren. DHL Freight legt zichzelf op om de ecologische voetafdruk van het bedrijf te verkleinen. Eén van die doelstellingen is om zwaar transport over langere afstanden te laten gebeuren door elektrische vrachtwagens. Het doet daarvoor een beroep op Volvo Trucks.

Met deze samenwerking stimuleert Volvo Trucks de noodzakelijke verschuiving naar fossielvrij transport door de overgang naar elektrificatie zo naadloos en efficiënt mogelijk te maken. Dit wordt gedaan door elk aspect van het ecosysteem voor elektrificatie in overweging te nemen, inclusief opladen, routeplanning, voertuigen, service en andere ondersteuning. Deze samenwerking markeert een nieuwe belangrijke stap in de richting van klimaatneutrale, duurzame vervoersoplossingen.

Lanutti Group investeert in de nieuwste I-Save techniek.

Vervolgens koos ook Lannutti group voor Volvo Trucks. Lannutti Group is een Italiaans transport- en logistiekbedrijf en bestelde maar liefst 1.000 nieuwe FH-trucks bij Volvo Trucks met de nieuwste brandstofbesparende technologie, I-Save. Ook zij zetten zich in om de CO2-uitstoot te verminderen. Deze beslissing vloeit voort uit een uitgebreide brandstoftest waarbij de nieuwe Volvo FH, uitgerust met I-Save, werd vergeleken met andere trucks in een gemengd wagenpark. De FH met I-Save stak er met kop en schouders bovenuit met een brandstofbesparing van maar liefst 10% zonder te moeten inboeten op productiviteit en rijcomfort.

De I-Save-versie van de Volvo FH combineert een extra brandstofzuinige motor met brandstofbesparende functies die het brandstofverbruik verlagen bij langeafstandstransporten. Ook zijn ze uitgerust met extra veiligheidsvoorzieningen die ongevallen helpen voorkomen, zoals Lane Changing Support en Driver Alert Support.

Girteka Logistics kiest voor de Volvo FH-Trucks

Tenslotte heeft ook Girteka Logistics ervoor gekozen een samenwerking aan te gaan met Volvo Trucks. Girteka Logistics, gevestigd in Litouwen, is één van Europa’s meest toonaangevende logistieke bedrijven en besloot te investeren in niet minder dan 2.000 exemplaren van de nieuwste generatie Volvo FH vrachtwagens. De topprioriteiten van Girteka Logistics zijn het zorgen voor een hoogwaardige service over lange afstanden, veiligheid, chauffeurscomfort en brandstofzuinigheid. Dit zijn dan ook de redenen achter de beslissing om te investeren in nieuwe Volvo FH-trucks die met I-Save uitgerust zijn.

Vooruitgang is belangrijk bij Volvo Trucks. Daarom blijven wij steeds innoveren om de meest recente technieken en services te kunnen aanbieden.

Ben jij benieuwd hoe wij jouw bedrijf dichter kunnen brengen naar een fossielvrij transport? Neem een kijkje op onze website en ontdek de verschillende mogelijkheden! Voor meer info kan je onze specialisten steeds bereiken via 050 31 18 83 of [email protected].

Meer interessante nieuwtjes voor u

Internationaal transport? Vergeet de verplichte retrofit niet van jouw tachograaf

Met het oog op de recente wijzigingen in het Mobiliteitspakket, willen we je graag herinneren aan de cruciale verandering met betrekking tot de tachograaf voor wie internationaal transport uitvoert.  Conform de nieuwe voorschriften moeten oudere...

Maak kennis met VECTO

Vehicle Energy Consumption Calculation Tool, oftewel VECTO is nu misschien niet een term die je dagelijks hoort. Toch is het een revolutionaire app die een cruciale rol speelt bij het verminderen van de CO2-uitstoot van vrachtwagens. Deze tool stelt...

Even geduld