De nieuwe Volvo ontvangt de prestigieuze Red Dot Design Award!

De nieuwe Volvo FM won deze maand de Red Dot Design Award 2021 in de categorie Product Design voor bedrijfsvoertuigen. 50 internationale experts kozen uit inzendingen van meer dan 60 landen voor de Volvo FM als meest innovatieve productontwerp.

De Red Dot Design Award werd meer dan 60 jaar geleden opgericht en is een prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgereikt voor drie categorieën: Product Design, Brands & Communication Design en Design Concept. Een jury bestaande uit meer dan 50 internationale specialisten erkende de nieuwe Volvo FM als winnaar in de langst bestaande categorie, Product Design, voor bedrijfsvoertuigen.

Het ontwerp van de Volvo FM, die recent voor het grote publiek gelanceerd werd, zet de chauffeur centraal. Volvo vertrok niet uit zichzelf, maar uit de noden van de klant om de FM te ontwerpen. Daarom werden voorafgaand tal van klanten ondervraagd en geïnterviewd.  Naast de chauffeur staan ook de winstgevendheid en het imago van de bedrijven centraal.

Het ontvangen van de Red Dot Award bewijst nogmaals dat de Volvo FM met oog voor alle details gecreëerd werd door het creatieve ontwerpteam van Volvo Trucks. Het team wou het beste mobiele kantoor ontwikkelen waar productiviteit, comfort en veiligheid centraal staan. Niet alleen de bestuurderscabine werd ruimer gemaakt, ook het zicht van de bestuurder werd opmerkelijk verbeterd met een verlaagde raamlijn in de deuren, nieuwe achteruitkijkspiegels en optionele dodehoekcamera aan de zijde van de passagier die een complementair zicht geeft op de zijkant van de vrachtwagen.

Het interieur van Volvo FM verkreeg een grondige update met verschillende innovaties. Het multimediasysteem is dynamisch en mee met zijn tijd, 12 inch groot en in hoge resolutie. Samen met het dashboard vereenvoudigt het de interacties van de bestuurder wat zorgt voor zo min mogelijk afleiding op de weg.

Wanneer we voor de truck staan merken we meteen de nieuwe vorm die niet alleen strak is, maar ook aerodynamischer werd gemaakt, nieuwe koplampen verkreeg en waar een robuuste grille de truck enorm charismatisch maakt!

Meer weten over de prijswinnende Volvo FM of wil je de truck meteen aan je wagenpark toevoegen? Ontdek het op onze website of neem vrijblijvend contact op met ons via 050 31 18 83 of [email protected].

Meer interessante nieuwtjes voor u

Internationaal transport? Vergeet de verplichte retrofit niet van jouw tachograaf

Met het oog op de recente wijzigingen in het Mobiliteitspakket, willen we je graag herinneren aan de cruciale verandering met betrekking tot de tachograaf voor wie internationaal transport uitvoert.  Conform de nieuwe voorschriften moeten oudere...

Maak kennis met VECTO

Vehicle Energy Consumption Calculation Tool, oftewel VECTO is nu misschien niet een term die je dagelijks hoort. Toch is het een revolutionaire app die een cruciale rol speelt bij het verminderen van de CO2-uitstoot van vrachtwagens. Deze tool stelt...

Even geduld