De nieuwe Volvo FM en zijn top 5 innovaties

13 oktober 2020

No more waiting, hij is er eindelijk – onze nieuwe Volvo FM. Baanbrekend en innovatief, dat is hoe je hem kan noemen. De Volvo FM editie 2020 beschikt over heel wat verbeteringen die het rijcomfort en de productiviteit naar een ongezien niveau tillen.

Hoewel de lijst met innovaties ellenlang is, halen we er onze 5 favoriete vernieuwingen bij.

Nieuwe cabine met zeeën van ruimte

Noem het een rijdend kantoor, want dat gevoel krijg je wanneer je instapt in de Volvo FM cabine. Het nieuwe interieur is voorzien van een extra m³ dankzij de rechtopstaande A-stijlen.

Ook het dashboard werd onder handen genomen zodat de chauffeur de ogen op de weg kan houden en de handen aan het stuur. We bliezen een nieuwe digitale wind doorheen het dashboard die je in staat stelt om zich in elke situatie aan je eisen aan te passen.

Lage instap

De cabine mag dan wel ruimer geworden zijn, toch blijft de instap via 2 tredes die de truck uiterst toegankelijk maken. Deze unieke eigenschap wordt door heel wat chauffeurs geapprecieerd, zeker wanneer ze vaak in en uit de truck moeten stappen.

Ergonomische zitpositie

Omdat wij het comfort van de chauffeurs heel hoog in het vaandel dragen, voegden we enkele nieuwe mogelijkheden toe aan het stuur. Het verstelbaar stuur met kantelbare stuurkolom geeft de chauffeur de mogelijkheid om zijn favoriete rijpositie aan te nemen.

Als extra optie kan gekozen worden voor de Volvo Dynamic Steering die de klassieke, hydraulische stuurkracht combineert met een elektromotor, gemonteerd op de stuurinrichting. Dit zorgt voor extra veiligheid en extra stuurkoppel.

Beduidend meer zicht

Veiligheid in het verkeer is van groot belang, daarom is de Volvo FM voorzien van extra uitrustingen om de veiligheid van andere weggebruikers te garanderen. We sommen deze extra’s even op:

  • Verlaagde raamlijn in de portieren
  • Grote raamoppervlakken
  • Gloednieuwe achteruitkijkspiegels
  • Dodehoekcamera aan de passagierszijde

Hierdoor geniet de chauffeur van beduidend meer zicht op de weg.

Verhoogd bed en extra opbergruimte

In een vrachtwagen is er vaak weinig opbergruimte maar dat hebben we bij Volvo Trucks slim aangepakt. De extra opbergruimte werd tactisch geplaatst: onder het bed (in de slaapcabines) is er een extra vak te vinden maar ook tegen de achterwand plaatsten we extra ruimte om belangrijke spullen in op te bergen.

Wij zijn grote fan van de nieuwe Volvo FM 2020 editie! Jij ook? Vraag alvast meer info aan bij Derma Trucks via 050 31 18 83[email protected]. We stellen met plezier jouw op maat gemaakte Volvo FM samen.

Meer interessante nieuwtjes voor u

1 oktober 2021

De toekomst van elektrisch transport ontdek je bij Volvo Trucks!

Op dinsdag 12 oktober om 15u00 krijg je de kans om alles te weten te komen over de toekomst van elektrisch transport. Volvo Trucks organiseert namelijk een online evenement genaamd ‘the leap’ waarbij de evolutie naar elektrische vrachtwagens volledig...

31 augustus 2021

Software-updates voor je Volvo Truck voer je nu vanop afstand uit!

Het is weer zover. Een software-update betekent een afspraak maken bij jouw Volvo Trucks dealer om deze update door te voeren. Bij de nieuwe Volvo Trucks-modellen is dit echter verleden tijd, vanaf nu voer je je updates door vanop afstand. De melding...

Even geduld