De nieuwe Volvo FM en zijn top 5 innovaties

No more waiting, hij is er eindelijk – onze nieuwe Volvo FM. Baanbrekend en innovatief, dat is hoe je hem kan noemen. De Volvo FM editie 2020 beschikt over heel wat verbeteringen die het rijcomfort en de productiviteit naar een ongezien niveau tillen.

Hoewel de lijst met innovaties ellenlang is, halen we er onze 5 favoriete vernieuwingen bij.

Nieuwe cabine met zeeën van ruimte

Noem het een rijdend kantoor, want dat gevoel krijg je wanneer je instapt in de Volvo FM cabine. Het nieuwe interieur is voorzien van een extra m³ dankzij de rechtopstaande A-stijlen.

Ook het dashboard werd onder handen genomen zodat de chauffeur de ogen op de weg kan houden en de handen aan het stuur. We bliezen een nieuwe digitale wind doorheen het dashboard die je in staat stelt om zich in elke situatie aan je eisen aan te passen.

Lage instap

De cabine mag dan wel ruimer geworden zijn, toch blijft de instap via 2 tredes die de truck uiterst toegankelijk maken. Deze unieke eigenschap wordt door heel wat chauffeurs geapprecieerd, zeker wanneer ze vaak in en uit de truck moeten stappen.

Ergonomische zitpositie

Omdat wij het comfort van de chauffeurs heel hoog in het vaandel dragen, voegden we enkele nieuwe mogelijkheden toe aan het stuur. Het verstelbaar stuur met kantelbare stuurkolom geeft de chauffeur de mogelijkheid om zijn favoriete rijpositie aan te nemen.

Als extra optie kan gekozen worden voor de Volvo Dynamic Steering die de klassieke, hydraulische stuurkracht combineert met een elektromotor, gemonteerd op de stuurinrichting. Dit zorgt voor extra veiligheid en extra stuurkoppel.

Beduidend meer zicht

Veiligheid in het verkeer is van groot belang, daarom is de Volvo FM voorzien van extra uitrustingen om de veiligheid van andere weggebruikers te garanderen. We sommen deze extra’s even op:

  • Verlaagde raamlijn in de portieren
  • Grote raamoppervlakken
  • Gloednieuwe achteruitkijkspiegels
  • Dodehoekcamera aan de passagierszijde

Hierdoor geniet de chauffeur van beduidend meer zicht op de weg.

Verhoogd bed en extra opbergruimte

In een vrachtwagen is er vaak weinig opbergruimte maar dat hebben we bij Volvo Trucks slim aangepakt. De extra opbergruimte werd tactisch geplaatst: onder het bed (in de slaapcabines) is er een extra vak te vinden maar ook tegen de achterwand plaatsten we extra ruimte om belangrijke spullen in op te bergen.

Wij zijn grote fan van de nieuwe Volvo FM 2020 editie! Jij ook? Vraag alvast meer info aan bij Derma Trucks via 050 31 18 83[email protected]. We stellen met plezier jouw op maat gemaakte Volvo FM samen.

Meer interessante nieuwtjes voor u

Internationaal transport? Vergeet de verplichte retrofit niet van jouw tachograaf

Met het oog op de recente wijzigingen in het Mobiliteitspakket, willen we je graag herinneren aan de cruciale verandering met betrekking tot de tachograaf voor wie internationaal transport uitvoert.  Conform de nieuwe voorschriften moeten oudere...

Maak kennis met VECTO

Vehicle Energy Consumption Calculation Tool, oftewel VECTO is nu misschien niet een term die je dagelijks hoort. Toch is het een revolutionaire app die een cruciale rol speelt bij het verminderen van de CO2-uitstoot van vrachtwagens. Deze tool stelt...

Even geduld